Despre

, Despre

Re-Writing de Map of Europe

Festivalul Internaţional de Literatură Bucureşti (FILB), un proiect iniţiat de Oana Boca, Vasile Ernu şi Bogdan-Alexandru Stănescu, este un eveniment internaţional dedicat literaturii, ce poartă amprenta oraşului Bucureşti. FILB a debutat în toamna anului 2008 la Muzeul Ţăranului Român / Clubul Ţăranului şi de atunci are loc anual.

Timp de trei zile, încercăm să rescriem harta culturală a Europei, prin întîlniri, ce includ lecturi publice, dezbateri şi dialog cu cititorii, între scriitorii români şi invitaţii din străinătate. Diversitatea este conceptul ce stă la baza teoretică a întîlnirilor, intenţia noastră fiind aceea de a deconstrui ideea preconcepută că un trecut aşezat sub circumstanţe istorice asemănătoare va da naştere unor produse culturale identice.

FILB este, astăzi, cel mai important festival internaţional de literatură care are loc în România.

Echipa organizatorică îi reuneşte pe: Bogdan-Alexandru Stănescu, Oana Boca, Vasile Ernu şi Ioana Gruenwald.

Oana Boca

oana.boca[at]filb.ro

Oana Boca

Oana Boca

Fondatoarea şi managerul Headsome Communication, o agenţie de comunicare integrată specializată pe domeniul “cultură scrisă”. Fost director de imagine al Editurii Polirom (2003-2012), cu o experinta de 9 ani in comunicare corporatista editoriala si promovare de carte, dintre care 6 in management. Absolventa a Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul Universitatii „Al.I. Cuza”, Iasi. Master in Studii Europene – Centrul de Studii Europene din cadrul UAIC, Iasi.
Silver Award for Excellence la PR Award 2009 pentru Campania Intreba-ma despre FIRMIN.
Membră a Asociaţiei Române a Profesioniştilor în Relaţii Publice.

Vasile Ernu

vasile.ernu[at]filb.ro

Vasile Ernu

Vasile Ernu

Nascut in URSS in 1971. Absolvent al Facultatii de Filosofie (Universitatea „Al.I. Cuza”, Iasi, 1996) si al masterului de Filosofie (Universitatea „Babes-Bolyai”, Cluj, 1997). A fost redactor fondator al revistei Philosophy&Stuff si redactor asociat al revistei Idea arta+societate. A activat in cadrul Fundatiei Idea si Tranzit, precum si in cadrul editurilor Idea si Polirom. In ultimii ani a tinut rubrici de opinie in Romania Libera si HotNews, precum si rubrici permanente la revistele Noua Literatura, Suplimentul de Cultura si Observator cultural. Volume publicate: Nascut in URSS (Polirom, 2006; editia a II-a, 2007), Ultimii eretici ai Imperiului (Polirom, 2009).

Bogdan-Alexandru Stanescu

bogdan.stanescu[at]filb.ro

Bogdan-Alexandru Stănescu

Bogdan-Alexandru Stănescu

Director editorial Polirom, doctorand in literatura romana contemporana. Absolvent al Facultatii de Litere din cadrul Universitatii Bucuresti. Master in literatura comparata (Facultatea de Litere, Bucuresti) si in Istoria Artelor (Academia de Arta, Bucuresti). A colaborat cu majoritatea revistelor de cultura autohtone; rubrici permanente in 22, Observator cultural, Suplimentul de cultura. In 2007, a cistigat faza nationala a Concursului Young Publisher of The Year, apoi a participat, la Londra la faza internationala, unde a cistigat sectiunea de „book-pitch”, prezentind cartea lui Vasile Ernu, Nascut in URSS.