M. Duțescu

, Ediția a VII-a 2014, Invitați

m dutescu_Mircea ReşteaM. DUŢESCU (n. 1979, Alexandria) este arhitect şi lector la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti. În urma cîştigării concursului organizat de Editura Cartea Românească, publică în 2010 volumul de poezie şi toată bucuria acelor ani trişti – distins ulterior cu premiile naţionale „Iustin Panţa” şi „Mihai Eminescu” pentru debut. În 2014 a publicat volumul de poezii franceza un avantaj (Editura Pandora M) și romanul Uranus Park (Editura Polirom).

„Poezie scriu cînd sînt un pic obosit şi confuz, şi mai ales trist; dar trist la modul dulce tristeţe în care mă bălăcesc cu bună ştiinţă. Starea respectivă durează maxim 5 minute. […]
Proză scriu cu încordare şi luciditate, cu condiţia să am suficient timp şi să nu mă fută nimeni la cap. Adică să am mintea setată pe text şi nu pe Primăria Sectorului cutare, sau pe cît mai se dă şpagă la Urbanism, acolo, ca să-ţi elibereze Autorizaţia de Constuire în termen legal şi să nu-şi bată joc de tine, să te cheme la re re de 10 ori. Deci cam asta.” (M. Duțescu)