Marinko Koščec

, Ediţia a VI-a 2013, Invitați

Foto-koscecMarinko Koščec e considerat stilistul incontestabil al literaturii croate.
Născut în 1967, la Zagreb, Marinko Koščec a studiat literatura franceză și engleză și și-a susținut teza de absolvire cu un studiu despre Michel Houellebecq.

Considerat stilistul incontestabil al literaturii croate, Marinko Koščec scrie acel tip de proză în care frazele elaborate se combină cu experimentele stucturale, fără însă ca acestea să diminueze suspansul poveștii. Netko drugi / Altcineva (2001), un roman cu cinci peronaje-narator, a fost distins, în 2002, cu Premiul Meša Selimović, pentru cel mai bun roman publicat în spatiul sîrbo-croat-muntenegrean și bosniac. În anul următor, îi apare romanul Wonderland, iar în 2005, la Editura Profil, To malo pijeska na dlanu, roman tradus în engleză cu titlul A Handful of Sand, Istros Books, Londra, 2013. Urmează Centimetar od sreće /Un centimetru de fericire, Profil, în 2008, și Četvrti čovjek / Al patrulea om, în 2011.

Marinko Koščec predă literatură franceză la Facultatea de Științe Umane din Zagreb, este editor la SysPrint și predă scrierea romanului la Centrul de scriere creativă Sarasan.