Radu Aldulescu

Dupa ani buni de antrenament intru rafinarea ce tinea loc de sinceritate, apare un Aldulescu frust, decupat parca atunci din lumea pe care o pune in fata oglinzii

Radu Aldulescu s-a nascut la 29 iunie 1954 la Bucuresti. A debutat in 1993 la Editura Albatros, cu romanul Sonata pentru acordeon, pentru care a primit Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania. A mai publicat romanele: Amantul Colivaresei (editia I, Nemira, 1996; editia a II-a, Cartea Romaneasca, 2006), Ingerul incalecat (Phoenix, 1997), Istoria eroilor unui tinut de verdeata si racoare (editia I, Nemira, 1998; editia a II-a, Cartea Romaneasca, 2007), Proorocii Ierusalimului (editia I, Editura Publicatiilor pentru Strainatate, 2004; editia a II-a, Corint, 2006; editia a III-a, Cartea Romaneasca, 2008), Mirii nemuririi (Cartea Romaneasca, 2006). A scris scenariul filmului Terminus Paradis (regizat de Lucian Pintilie), care a obtinut Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Venetia.

„Romanele lui Radu Aldulescu au irumpt in peisajul literar romanesc cam asa cum a aparut Rasputin la curtea Tarului Nicolae, intrind cu opincile noroite in fitele parfumate si inzorzonate ale optzecismului, bagindu-si palmele muncite pe sub fustele Tarinei proza scurta si, in general, netinind cont de «progresele» tactice/teoretice ale prozei momentului.” (Bogdan-Alexandru Stanescu)