George Szirtes este poet, traducător şi profesor britanic de origine maghiară, membru al Societăţii Regale de Literatură a Marii Britanii, laureat cu numeroase premii şi distincţii pentru activitatea sa artistică. Născut la Budapesta, în 1948, s-a refugiat în Marea Britanie în 1956, după înăbuşirea sîngeroasă a Revoluţiei din Ungaria. Deşi poet de limbă engleză, prin traducerile sale George Szirtes este şi un promotor al literaturii ţării sale natale. Este căsătorit cu pictoriţa britanică Clarissa Upchurch şi are doi copii. Locuieşte în Wymondham, Norfolk, şi predă creative writing la Norwich School of Art and Design şi la University of East Anglia. A publicat mai bine de 15 volume de poezii şi a fost nominalizat sau a cîştigat cele mai importante premii europene dedicate poeziei, printre care T.S. Elliot Prize şi European Poetry Translation Prize.
A semnat traduceri din cei mai importanţi autori maghiari, dintre care enumerăm doar pe Imre Madách, Sándor Márai sau Lászlo Krasznahorkai. Mai multe detalii sînt accesibile pe siteul poetului: www.georgeszirtes.co.uk
„Sînt convins că dizlocarea e esenţa poeziei mele, chiar şi în acea parte a ei care se ocupă aparent de altceva.”( George Szirtes)